Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Halászlé ahogyan a szomszédtól lestem el. recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 180 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 6 főre
» 2.kg ponytyszelet
» 2kg kárász az alapléhez
» 2 fej nagyobb hagyma
» 5 gerezd fokhagyma
» 2.db. paradicsom
» 3 db zöldpaprika
» 2-3 babérlevél
» 6.db cseresznye paprika
» egy kávéskanál cukor
» 4. evőkanál pirospaprika
» só
» 2.evőkanál zsir
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Alaplé készítése:
A hagymát kockára vágjuk (nem fontos egyenlő méretre), 2 ek zsíron megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, belerakjuk az alaplének való halat (a ponty fejét-farkát, a kárászt-keszeget), és felöntjük a teljes vízmennyiséggel, 7-9 l. Belekerül a paradicsom és a zöldpaprika is, sózzuk, hozzáadjuk a babérlevelet és őrölt paprikát.
Addig főzzük, amíg teljesen leválik a csontról (kb. 2 óra), azután passzírozzuk a halat. (Passzírozáskor is csak a saját levét öntjük alá, és így passzírozzuk át.

Halászlé készítése:
Az alaplét fölrakjuk főni, és amikor felforrt, akkor adjuk hozzá a halszeletet. A szelet elhűti, de amikor újra felforrt, hozzáadjuk a cserersznyepaprikát és 1 ek őrölt paprikát. Csak annyira szabad főzni, épp hogy "peszeregjen". 1-1 1/2 óra alatt fő készre.
A fennmaradó paprikát a szelet forrásától számított 3/4 órával később kell hozzáadni. A sósságát a paprika belerakása után nézzük.
Megjegyzés / tipp:

Friss kenyérrel tálaljuk
0 komment 17 ember kedveli xamada
2011.12.22 19:20
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
szomszédtól lestem, hagymát kockára, reszelt fokhagymát, alaplének való, ponty fejét-farkát, teljes vízmennyiséggel, saját levét, alaplét fölrakjuk, szelet elhűti, fennmaradó paprikát, szelet forrásától, paprika belerakása, megfonnyasztjuk, vízmennyiséggel, Passzírozáskor, passzírozzuk, passzírozzuk, pirospaprika, babérlevelet, ponytyszelet, zöldpaprika, zöldpaprika, peszeregjen, halszeletet, szomszédtól, hozzáadjuk, cseresznye, fennmaradó, kávéskanál, belerakjuk, hozzáadjuk, belerakása, paradicsom, fokhagymát, hozzáadjuk, forrásától, paradicsom, babérlevél, ponytyszelet, kárász alapléhez, nagyobb hagyma, gerezd fokhagyma, paradicsom, zöldpaprika, babérlevél, cseresznye paprika, kávéskanál cukor, evőkanál pirospaprika, evőkanál zsir,
Tarhonyás krumpli kolbásszal
1 komment 9 ember kedveli
zöldbabpörkölt
0 komment 6 ember kedveli
Fehérboros csirkesült
0 komment 1 ember kedveli
Tojás töltve
0 komment 4 ember kedveli
Francia hagymaleves
0 komment 11 ember kedveli
Krumplisaláta
1 komment 2 ember kedveli
Tejszínes-currys lasagne
0 komment 1 ember kedveli
Empanada
0 komment 2 ember kedveli
Epres hideg túrógombóc
0 komment 1 ember kedveli
Pikáns tejfölös csirke csíkok
0 komment 2 ember kedveli
Vodkazselé
0 komment 1 ember kedveli
Almás- fahéjas omlett
0 komment 2 ember kedveli
Bögrés mákos
0 komment 25 ember kedveli
Tejeskávé kicsit másképp
0 komment 2 ember kedveli
Párizsi sertésborda
0 komment 3 ember kedveli
Babos egytálétel
0 komment 5 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.